929

930

931

932

933

934

S-89.

Q. With Orders Nos. 44 and 50, how will work

A

Q.

A.

exrtra be governed with respect to No. 55,
(or second-class trains) as the order may
prescribe?

. The work extra may work upon the time
of the regular train, or trains, mentioned
in the order, and must protect itself
against such train or trains.

How will the regular train, or trains, men-~
tioned in the order run with respect to
the work extra?

Expecting to find the work extra

roperl;
protecting itself. propery

Order No. 51: Eng 292 works extra 7 I5pm

Q.

A,

until 1 15 a m between D
over all trains.

and E with right

With Order No. 51, does the work extra
‘ha?:e the exclusive right between the
points designated between the times
specified?

Yes.

May any train enter the working limits

N between 7:15 P. M. and 1:15 A. M.?

0. .

If a southward -train is at D, or a north-
ward train is at E, at 12:15 A. M., and
W:rk E"zl'tra 292ka.rrives, may either train
enter the @ imi :
enter working limits before 1:15

II;I/IO, unllelss Order No. 51 is annulled.
ust all trains affected ha
Order No. 51? ve @ copy of

Yes.

WORK EXTRA TWO OR MORE TRACKS.

935
(Form
D-H)

936

937

Order No. 52: Eng

S

between D and E.

Q.
A.

Q.

A
Q.

292 works extra on

outhward track 6 45 a m until 5 45 pm

qu must the work extra be governed
with respect to other trains?

Clear_ all southward regular trains as pre-
scrli};:;led bc)I' Rule 86, and protect against
southward extra trains as pr i
i prescribed by

Does Order No. 52 give the work ertra

any right to work on the northward
track?

No.

If it becomes necessary, in emergency, for
work extra to use a crossover and oc-
cupy the northward track, how must the
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938

939

942

943

944

945

946

947

A.
Q.

A,

work extra be protected on the north-
ward track?

In both directions on that track, as pre-
scribed by Rule D-99.

With Order No. 52, does. work extra have
the right to move in both directions on
southward track between D and E if it
clears all southward regular trains, and
protects against southward extra trains?

Yes.

Order No. 53: Eng 292 works extra on both
tracks 6 45 a m until 5 45 p m between D
and E.

Q.

Does the work extra have the right to move
in both directions on both tracks, within
the working limits, if it clears all regu-
lar trains, and protects against extra
trains that are moving in the direction of
traffic on the track on which the work
extra is working?

Yes.

When it is desired to move a train against
the current of traffic over the working
limits, what must be done?

Provision must be made for the protection
of such movement. (See Form D-R.)
Should the working limits be as short as
practicable, to be changed as the prog-

ress of the work may require?

Yes.

Must work extras clear main track for all
trains as promptly as practicable?

Yes.

When extra trains are run over the work-
ing limits of a work extra, must they be
given copy of the work order?

Yes.

When other trains are affected, must they
have a copy of the work order?

Yes.

Should the work order instruct a work
extra to not protect against extra trains
in one or both directions, what must ex-
tra trains do?

Protect against the work extra.

If the order indicates that the work extra
is protecting itself against other trains,
how may such other trains run?

Expecting to find the work extra protect-
ing itself.

Do Example (1) of Form S-H, and Example
(1) of Form D-H, confer any authority to
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951

(Form J)
A

952

953

the work extra to occupy the main track
between the switches of the siding at

N either of the points designated?

o.

May the working limits or the working
time of a work extra be extended?

No; former order must be annulled and
another issued.

g_oes Rule 99 (j) apply to work extras?

0.

Are all other requirements of Rule 99
and subparagraphs thereof, except 99 (j),
applicable when protection of work ex-
tras is required?

Yes; the flagman must afford full protec-
tion against trains moving at maximum
speed.

HOLDING ORDER.
Order No. 54: Hold all (or northward) trains.
Order No. 55: No 2 may go.
Order No. 56: Order No 54 is annulled.

To whom should each of these orders be
addressed?
The operator.
. How must conductors and engineers re-
spect these orders?

The same as if addressed to them.

Afper No. 2 is held by Order No. 54, may
it go when cleared with Orders Nos. 54
and 55?

Yes.

When No. 2 is held by Order No. 54 and
later is cleared with Order No. 54 and
an order to meet a train at a station
beyond, may it proceed?

No, not until a copy of either Order No. 55
or 56 is received.

After all trains held by Order No. 54, are
cleared with Orders Nos. 54 and 56, may
they go?

Yes.

When will Form J orders be used?

Only when necessary to hold trains in an
emergency not provided for by other
forms of orders.

May Form J be used as a restricting order
to advance inferior trains against superi~
or trains?

A. No.

ANNULLING A SCHEDULE OR A
: SECTION.
Order No. 57: No 1 due to leave A Oct 29
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> op

OPro

is annulled A to Z.

Order No. 58: Second 5 due to leave E Oct 29
is annulled E to Z.

Order No. 59: No 1 due to leave A Oct 29 has
arrived at G and is annulled G to Z.

958 Q. With these orders, do the schedules or sec-
(Form K) tions annulled become wvoid between
the points designated?
Yes.
959 . May they be restored?
No.
960 May Form K orders be combined with
other forms of train orders?

o. .

961 . Do Form K orders, once issued to a con-
ductor or engineer, continue in effect
to them, although the schedule, section
number, or running order of their train
be changed?

Yes.

May Order No. 59 be issued until No. 1
has actually arrived at G?

No.

What is annulled by Order No. 58?

Second 5 due to leave E Oct 29 from E to Z.

No. 5 of Oct. 29 is due at Z at 6:30 A. M.,
Oct. 30; an inferior train cleared at Z
at 7:00 A. M., Oct. 30 receives a copy of
Order No. 58 and finds First 5 registered
into Z with green signals; may the in-
ferior train move to E regardless of
Second 5?

Yes.

On arrival of the inferior train at E, if
the schedule of No. 5 is not 12 hours
overdue, what must be ascertained?

That Second 5 has arrived at E with no
signals. .

Q. If E is not a register station, how must
this information be obtained?
A. By train order, Form V.

ANNULLING AN ORDER.
Order No. 60: Order No 10 is annulled.

967 Q. When delivery of an order to a train is

(Form L) not required, to whom will the annulling
order be addressed?

A. To the operator.

968 Q. Must Form L orders be transmitted by
train dispatcher and repeated in manner
prescribed, the same as other forms of
orders?

Yes.
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May a Form L order be copied on the face
of order annulled?
A. No.
969 Q. What will the operator do with copies of
the order annulled? ‘
A. He will destroy all copies of the order
annulled except his own.
970 Q. What will he then do?
A. He will write on his file copy: “Annulled
by Order No ... e
971 Q. If a Form L order is addressed to a train,
maust such train have a copy of the order
annulled?
A. Yes.
972 Q. May an order which has.been annulled be
A N reissued under its original number?
. No.

ANNULLING PART OF AN ORDER.
Orcievi)No. 61: No 1 meet No 2 at B and No 4
at D.

Order No. 62: That part of Order No 61 read-
ing No 1 meet No 2 at B is annulled.

973 Q. With Orders Nos. 61 and 62, what orders

(Form M) has No. 1 on No. 2 and No. 4?

A. tNB orders on No. 2, and a meet with No. 4
at D.

974 Q. May any part of an order specifying a

particular movement be annulled?
A. Yes.

975 Q. Will this form be used only when that
part of the order not annulled is clear
in its wording?

A. Yes.

CALLING-ON ORDER.

Order No. 63: Move Extra 798 North on main
track until 11 01 a m.

967 Q. To whom is this order addressed?
(Form N)
A. To the operator.

977 Q. Wi.ll this form of order be used when it
is desired to move an approaching train
on main track where train is to be ad-
vanced ahead of or against a superior
train or trains?

A. Yes.

Q. What is the duty of operator receiving
this order?

A. Display “calling-on” indication of train
order signal.

979 Q. Hm.v must the engineer acknowledge this

signal indication?
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978

A. By horn or whistle Signal 14 (b), (two

longs).

980 Q. What must the operator do when this horn
or whistle signal is sounded?

A. Restore train order signal to indication
per Rule 232 and be prepared to deliver
train order with clearance.

981 Q. To what point does “calling-on™ indication
of train order signal authorize the ap-
proaching train to move?

A. At restricted speed to the train order sig-
nal.

982 Q. If delayed after acknowledging the “call-

: ing-on” indication of the train order
signal, what is the duty of the crew?

A. Protect in both directions as prescribed
by Rule 99.

983 Q. Must train orders and clearances be de-

livered with train order signal at indica-

tion per Rule 232?

A. Yes.
984 Q. May a train leave the station while “call-
ing-on” indication is displayed?
A. No.
985 Q. If a train has not arrived before the time

specified in the order, what will the
operator do?

A. Restore signal to display proper indication,
and . notify train dispatcher.

986 Q. Will train dispatcher specify time in orde:
to safely allow approaching train to move
on main track to train order signal?

A. Yes.

SUPERSEDING AN ORDER OR A PART
OF AN ORDER.

Order No. 64: No 1 Eng 52 meet Second 4 Eng
51 at B instead of C.

Order No. 65: No 1 Eng 22 pass No 3 Eng 23
at H instead of K.

Order No. 66: Extra 37 North has right over
No 3 Eng 39 F to A instead of C.

Order No. 67: Eng 901 instead of Eng 909
display signals and run as First 3 A to Z.

987 Q. How may an order or part of an order be
(Form P) superseded?

A. By adding to prescribed forms, the words
“instead of.”

988 Q. May an order which has been superseded
be reissued under its original number?

A. No.
989 Q. May superseding order be used to change

a meeting point in a Form S-A order
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more than once?
A. No.
What forms of orders may be superseded?
. Form S-A (meeting point) ; Form B (pass
or run ahead of); Forms S-C and D
(right over); Form F (sections, Example
(7) change of engines, only).
991 Q. May other forms be superseded?
A. No, except Order No. 67 may be used to
change engine numbers of a section.
When a train is directed by train order to
hold main track at a meeting point with
another train, do such instructions apply
only to that order, that train, and sta-
tion named?

Yes.

Do such instructions apply to the super-
seding order unless so specified?

990

>o

992

©

o

992 (a)

o.

May form of order such as No. 66 be used

N except to EXTEND the right conferred?
o. »

TIMETABLE RECEIPT.

Order No. 68: Acceptance of this order is
acknowledgment of receipt of ..o
Div timetable No ._...... effective (time)
(date) .o .

994 Q. When must this order be issued, and how

(Form Q) long must it remain in effect?

A. 24 hours prior to and for 6 days after
new timetable takes effect.

995 Q. May trains or engines occupy main track
after effective time and date of new
timetable until the crews have received
copies of the new timetable?

A. No.

PROVIDING FOR A MOVEMENT
AGAINST THE CURRENT OF
TRAFFIC.
Order No. 69: No 1 Eng 25 has right over
opposing trains on northward track C to F.
Order No. 70: Extra 600 South has right over

opposing trains on northward track HJ Jct
to MB Crossover.

Order No. 71: After No 3 Eng 76 arrives at
Crossover No 2 at K No 2 has right over
opposing trains on southward track Cross-
over No 2 at K to Crossover No 1 at H.

996 Q. What must the train dispatcher know be-
(Form D-R) before moving a train against the current
of traffic?
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997

998
999

1000

1001

1002

1003

1004

1005

1006

1007

1008

1009

1010

o P>

»o»

op ©F ©

op op op

or op

op

»op

op

That the track on which it is to run has
been cleared of opposing trains.

Under Order No. 69, may opposing trains
leave F before No. 1 arrives?

No.

What track must No. 1 use from C to F?

The northward track.

After receipt of this order, may No. 1 use
the southward track from C to F?

o.

May No. 1 leave C, or any station, ahead
of its schedule time?

No.

If an Extra North is at F and has time
to make C and clear No. I’s ‘schedule,
as prescribed by rule, may the extra go?

No.

If an Extra South is at C and receives a
copy of this order, which track will it
use?

The southward track.

Must the Extra South keep clear of No. 1
on arrival at F?

Yes.

Under Orders Nos. 69, 70 and 71, must the
designated train use the track specified
between the points named?

Yes.

Does the designated train have right over
opposing trains and WORK EXTRAS on that
track ‘between those points?

Yes.

Must work extras whose working limits
are within territory included in a Form
D-R order have a copy of such order?

Yes.

When a copy of such D-R order is issued
to a work extra, must the operator be-
fore repeating the order secure the sig-
natures of the conductor and engineer
of the work extra on the order, as pre-
scribed by Rule 216 (c)?

Yes.

What must the work extra do?

Must clear the main track when the train
or trains are due to leave the first-named
station, or be protected as prescribed by
Rule 99.

Under Order No. 71, may No. 2 leave
Crossover No. 2 at K, moving against
the current of traffic, until No. 3 has
arrived?

No.

Must all inferior trains between the points
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named moving with the current of traffic
in the same direction as No. 1, when
practicable, receive a copy of the order,
except where Rules 450 to 453, inclusive,
apply?
A. Yes.
1011 Q. After receiving a copy of this order, how
may such trains then proceed?
A. On their schedule, or rights.
Q. How must all trains running against cur-
rent of traffic move within yard limits?
A. At restricted speed. '

PROVIDING FOR THE USE OF A SECTION
OF TWO OR MORE TRACKS AS
SINGLE TRACK.

O’rder.No. 72: Southward track will be used
as single track between F and G 1 01 P m
until 3 01 p m.

1013 Q. Must all trains use the southward track
(Form DA:S)Y between the points and times designated?
. Yes.

1014 Q. By what rules will all trains be governed
while using the southward track as single
track? )

A. Single track rules.

1015 Q. With this order, by what time must all
northward trains be clear of the south-
ward track?

1012

A 3:01 P. M.
1016 Q. Failing to clear the southward track by
3:0')1 P. M., what must northward trains
07
A. Protect in both directi i
Bt s o ons as prescribed

1017 Q. At 3:01 P. M., are other orders necessary
to resume operation under rules applic-

able to two or more tracks?
A. No.

CHECK OF TRAINS.

Orde?' No. 73: Regular (or . class)
trains due C at or before 6 50 a m have
passed (or arrived, or left, or arrived and
left), (as required).

1((1):l‘lfrm V?' When may this form of order be used?

A. Wlflen itt‘is desired to give a train the in-
ormation required by Rul 3, 8

and 83 (b). Y o 8 3@

1019 Q. When all the trains mentioned have not

passed, arrived, or left, or arrived and

left, how may the order be modified?
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By adding, for example: “except No 1
Eng 99.”

Provided it is mot mecessary to check the
register when this order is received,
how may the conductor register, if the
station be a register station for the train,
and there is an operator on duty?

By register ticket.

Will the operator enter the information on
the train register promptly?

Yes, and before “OS-ing” the train.

Must trains the schedules of which have
been annulled, be included in exceptions
shown in Form V orders?

A. Yes, and Form K order delivered.
1023 Q. Must engine numbers be shown in excep-
tions in Form V orders?
A. Yes, for identification purposes.

TO AVOID STOPPING TRAINS TO
REGISTER OR FOR CLEARANCE.

Order No. 74: No 55 will not register nor re-
quire clearance at K if the train order
signal indicates proceed.

1024 Q. What is the purpose of a Form W order?

(Form

w) A. To relieve a train from registering or
requiring a clearance.

1025 @. Before issuing Order No. 74, must the
train dispatcher know that the movement
is properly protected?

A. Yes.

FORM FOR SPEED RESTRICTING OR
OTHER RESTRICTIVE CONDITIONS.

Order No. 501: Reduce speed to
10 MPH over Bridge 1365 MP 136 Pole 20
5 MPH over south siding switch at C
15 MPH MP 245 to MP 247 Pole 25
Psgr trains 50 MPH Frt trains 40 MPH
MP 275 Pole 10 to MP 281 Pole 20.
Order No. 502: 25 cars on BH siding
10 occupied outfit cars on house track at G
South siding switch at K cannot be used.

1026 Q. May Order No. 501 be modified by adding

1020

o

1021

op op

1022

(Form X) specified times, for example:
“7T 01 a m until 4 01 p m?”
A. Yes.

1027 Q. Must both the train dispatcher and the
operator tabulaete Form X orders as in-
dicated?

A. Yes.
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